Нов черен рекорд в Русия: Над 600 души с коронавирус са починали през изминалото денонощие

Европа

Нов черен рекорд в Русия: Над 600 души с коронавирус са починали през изминалото денонощие

3893
на 01.07.2021
Нов черен рекорд в Русия: Над 600 души с коронавирус са починали през изминалото денонощие
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нов черен рекорд отчете Русия. 669 души с коронавирус са починали през изминалото денонощие, съобщават световните агенции, цитирани от БТВ.

препоръчано

Това е най-големият брой жертви на пандемията в страната от самото й начало.

Над 5 500 000 са вече заразените с коронавируса за година и половина. Нивото на ваксинация е твърде ниско, а здравните власти не могат да се справят ефективно със силно заразни вариант „Делта”. Президентът Путин даде пример, като обяви, че се е ваксинирал заедно с една от дъщерите си.

„След първата доза почувствах единствено лека болка в ръката. След втората за кратко вдигнах температура от 37 и 2 десети. На другия ден всичко беше наред“, обясни той.

На вчерашната си традиционна „пряка линия“ с граждани Путин заяви, че е против задължителната ваксинация. За да насърчат хората да си поставят предпазна доза, московските власти разиграват томбола с по 5 леки коли седмично за ваксиниралите се.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК