НОВ ШОК ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА РАДЕВ! Хиновски от ИТН предупреди: Ток и отопление скачат с 15%

Акценти

НОВ ШОК ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА РАДЕВ! Хиновски от ИТН предупреди: Ток и отопление скачат с 15%

93392
на 15.09.2021
НОВ ШОК ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА РАДЕВ! Хиновски от ИТН предупреди: Ток и отопление скачат с 15%
Автор:   ПИК

"За съжаление, не мога да направя оптимистична прогноза, защото постковид фазата доведе до търсене и поскъпване на всички видове производители на енергия. Очаква се доста сериозно поскъпване през октомври на природния газ. Очаквам със страх цените на електроенергията след Нова година", заяви пред бТВ депутатът от ИНТ Иван Хиновски.

препоръчано

Според него служебното правителство на Румен Радев не би могло да реши въпроса за енергийните помощи и нивата на цените.

"Задължително трябва да има помощи за най-бедните", заяви той.

"Прогнозата ми е, че топлинната и електрическата енергия ще поскъпнат с 5-7%, а дори и повече - до 15%, ако цените на природния газ и парниковите емисии продължат така необуздано да хвърчат нагоре", заяви експертът.

По думите му, ЕК трябва да вземе решение да намали цената на парниковите емисии, за да облекчи икономиките.

Хиновски смята, че системата за регулиране на енергийния пазар у нас не работи добре.

"В плана за Възстановяване има условие България да се откаже от въглищните централи и те го знаят много добре", коментира Хиновски факта, че Кирил Петков и Асен Василев да подписали подписка за запазването на въглищните централи на "Марица".

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 322
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това