НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА: Борисов поема ОГРОМЕН РИСК с кметовете - плашат ГЕРБ с наказателен вот

Епицентър

НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА: Борисов поема ОГРОМЕН РИСК с кметовете - плашат ГЕРБ с наказателен вот

178537
преди 4 часа
НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА: Борисов поема ОГРОМЕН РИСК с кметовете - плашат ГЕРБ с наказателен вот
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нож с две остриета може да се окаже решението на Бойко Борисов да номинира двама от най-успешните си кметове за кандидати за депутатите в следващия парламент. Днес от пресцентъра на ГЕРБ обявиха водачите на листите си. В тях присъстват трима градоначалници: на Бургас - Димитър Николов, на Стара Загорав - Живко Тодоров и Николай Мелемов (Смолян).

препоръчано

Приближените на Борисов в ГЕРБ обаче до последно се опитвали да му внушат, че идеята с номинацията на кметовете може да се окаже рискова. 

Да се опиташ да разубедиш в нещо Бойко Борисов, което си е наумил, показва, че изобщо не го познаваш, ала този път консилиери си послужили с проучване на нагласите на електората в градовете, в които партията претендира да има успешни кметове с поредици мандати зад гърба си.

Запознати твърдят, че масово гражданите на Бургас, Стара Загора и други по-малки населени места с кадърни управници не само нямало да хукнат възторжено към урните и да гласуват за кметовете си, а се заканвали да зашлевят шамар на ГЕРБ, пише "Уикенд". 

Причината била недоволство, че партията с лека ръка хвърля успешни градоначалници в битката за национален парламент, а тях щяла да остави без любимците им.

Мнозина се заканвали да не гласуват за кандидатите, за да си останат по регионите, а други дори умишлино да пуснат бюлетини за някои от опонентите на ГЕРБ, за да "накажат Борисов", който си правел "каквото си иска с партийните кадри".

Чули се негодувания срещу окъсялата резервна скамейка за кандидат-депутати, а най-гневни били бургазлии. Там по думите на активисти от ГЕРБ Димитър Николов - кметът на града, е институция, като Борисов без малко да остане без него. Бургазлии бяха готови да си гласуват отново за същия кмет, ако се яви като независим кандидат. В последния момент лидерът на ГЕРБ се вразуми и подкрепи кандидатурата му.

За управника на Стара Загора Живко Тодоров мненията са полярни, но е генерално одобряван, и в Града на липите също можело да има изненадващо лоши резултати за ГЕРБ, ако издигнат кмета за депутат.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК