Номинираха Илиана Иванова за нов мандат в Европейската сметна палата

Европа

Номинираха Илиана Иванова за нов мандат в Европейската сметна палата

28500
на 04.09.2024
Номинираха Илиана Иванова за нов мандат в Европейската сметна палата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Еврокомисарят Илиана Иванова е българската номинация за член на Европейската сметна палата, с мандат от 2025 г. до 2030 г., съобщиха от Министерския съвет. Нейното име беше одобрено на днешното заседание на втория служебен кабинет, воден от Димитър Главчев.

препоръчано

„Генералният секретариат на Съвета на ЕС е уведомил страната ни, че на 31 декември 2024 г. изтича мандатът на българския член на Европейската сметна палата и съгласно процедурата за избор, България следва да изпрати предложението си преди 30 септември 2024 г., с цел осигуряването на време за консултации с Европейския парламент”, се казва в съобщението от МС. 

За периода 2013 г. - 2023 г. Илиана Иванова е член на Европейската сметна палата, като изпълнява различни длъжности.

Припомняме, от 1 януари 2007 г. първият член от България на Европейската Сметна палата беше Надежда Сандолова (2007-2012). От 1 януари 2013 г. до 19 септември 2023 г. на тази длъжност е Илиана Иванова. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК