Норвегия връчи документите за дипломатическо признаване на Палестина

Европа

Норвегия връчи документите за дипломатическо признаване на Палестина

16991
на 26.05.2024
Норвегия връчи документите за дипломатическо признаване на Палестина
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Норвегия днес предаде дипломатически документи на палестинския премиер като последна стъпка към признаването на Държавата Палестина - до голяма степен символичен ход, който разгневи Израел, предаде АП, цитирана от БТА.

препоръчано

Ирландия и Испания заедно с Норвегия поеха ангажимент за признаване на палестинска държава - историческа стъпка, която засилва изолацията на Израел повече от седем месеца след началото на изтощителната му война срещу "Хамас" в Газа.

Предаването на документите от норвежкия министър на външните работи Еспен Барт Ейде на премиера беше направено в Брюксел, където Мохамед Мустафа ще се срещне в понеделник и с външните министри на страните от Европейския съюз и високопоставени служители на ЕС, за да набере подкрепа за палестинците. Самата Норвегия не е част от ЕС.

Дипломатическият ход на трите държави е добре дошъл тласък на подкрепата за палестинските официални лица, които от десетилетия се стремят да създадат държава със столица в Източен Йерусалим, в Западния бряг и Ивицата Газа - територии, които Израел завзе през войната в Близкия изток през 1967 г. и все още контролира.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК