НФСБ и родолюбиви българи почетоха великия писател и патриот акад. Николай Хайтов

Политика

НФСБ и родолюбиви българи почетоха великия писател и патриот акад. Николай Хайтов

12921
на 30.06.2019
НФСБ и родолюбиви българи почетоха великия писател и патриот акад. Николай Хайтов
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Активисти на партия „Национален фронт за спасение на България“ и родолюбиви българи почетоха днес в Борисовата градина в София паметта на големия писател и патриот акад. Николай Хайтов. Днес се навършват 17 години от кончината му. Пред паметника на Хайтов бяха и зам.-председателите на НФСБ – народният представител Борис Ячев и директорът на   СКАТ Данчо Хаджиев, както и зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова.

препоръчано

Писателката Елена Алекова припомни важни моменти от живота и творчеството на Николай Хайтов. Сред тях любопитен детайл бе признанието на самия Хайтов, че съжалява за това, че независимо от дългата изследователска дейност, не е написал книга за Васил Левски.

„В тази дигитална ера имахме привилегията да се насладим на аналоговия Николай Хайтов – да го чуем, да го видим - такъв, какъвто е“, подчерта пред дошлите пред паметника на писателя Данчо Хаджиев.

Синът на Николай Хайтов – Здравец Хайтов разказа, че през 2019 година, когато се навършват 100 години от рождението на големия писател и патриот, има поредица от събития, свързани с живота и работата му. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО) Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК