Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден на донорството

Региони

Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден на донорството

4819
преди 4 часа
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден на донорството
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Фасадите на няколко сгради във Варна ще светнат в зелено тази вечер - цветът на донорството и трансплантацията. 

препоръчано

Инициативата е в знак на солидарност с инициативата на Съвета на Европа за провеждане на Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, както и за да бъде насочено общественото внимание към тази важна кауза. Осветяването на сградите в зелен цвят ще се случи на на 05.10 (събота) в часовия диапазон от 19:15 до 19:45 часа.

Сградите, които ще бъдат осветени в зелено в Морската столица са Щаба на флота, УМБАЛ "Света Марина", както и Медицинският университет. 

Целта е да се повиши осведомеността за значението на донорството на органи за спасяване и подобряване на живота на крайно нуждаещи се пациенти, за които трансплантацията е единствен шанс за живот.

Един човек, изпаднал в мозъчна смърт, може да спаси до 8 човешки живота чрез органно донорство и да подобри живота на до 100 души чрез донорство на тъкани!

Повишаването на обществената осведоменост по темата за донорството и трансплантацията е от изключително значение, за да получат втори шанс за живот чакащите за трансплантация пациенти. У нас трансплантация на орган очакват 836 граждани. 770 са нуждаещите се от трансплантация на бъбрек, 22 очакват сърдечна трансплантация, 19 пациенти се нуждаят от трансплантация на черен дроб. 10 пациенти се нуждаят от трансплантация на бял дроб.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Доведоха Ибрямов с белезници в съда! Гледат мярката му при закрити врата заради секретна информация (ВИДЕО/СНИМКИ) ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Доведоха Ибрямов с белезници в съда! Гледат мярката му при закрити врата заради секретна информация (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК