НЯМА ДА ЛЕТИ: Медицинският хеликоптер влиза в сервиз за техническо обслужване

Животът днес

НЯМА ДА ЛЕТИ: Медицинският хеликоптер влиза в сервиз за техническо обслужване

18224
на 10.09.2024
НЯМА ДА ЛЕТИ: Медицинският хеликоптер влиза в сервиз за техническо обслужване
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева е разговаряла с министъра на отбраната Атанас Запрянов, за да се увери в готовността за използването на военен въздушен транспорт в случай на необходимост от оказване на спешна медицинска помощ по въздуха.

препоръчано

Поводът е предстоящите задължителни мероприятия за техническо обслужване на медицинския хеликоптер след изпълнението на 200 летателни часа, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Във времето от 12 до 27 септемвр, хеликоптерът няма да бъде в оперативна готовност, като този период ще се използва и за монтирането на т.нар. черна кутия и интегрирането на софтуера, които са преминали всички необходими изпити по лицензиране.

Производителят “Леонардо“ е информирал с нарочно писмо Министерството на здравеопазването, че ще осигури компетентен технически персонал за монтирането на регистратора. 

"С цел обезпечаване здравето и живота на българските граждани, в случай на спешност ще бъдат прилагани досега действащите механизми по линия на Решение на Министерския съвет №898 от 2009 г. и съвместна Заповед на заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи, министъра на отбраната и министъра на здравеопазването от 2010 г. Те позволяват по искане на здравния министър да бъдат използвани военни въздухоплавателни средства с цел осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух", уверяват от МЗ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК