НЯМА ИЗМЪКВАНЕ: Ето кога камерите на ТОЛ системата ще започнат да засичат скоростта

Животът днес

НЯМА ИЗМЪКВАНЕ: Ето кога камерите на ТОЛ системата ще започнат да засичат скоростта

26117
на 14.06.2024
НЯМА ИЗМЪКВАНЕ: Ето кога камерите на ТОЛ системата ще започнат да засичат скоростта
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В края на миналата година стана ясно, че камерите на ТОЛ системата могат да засичат скоростта на шофьорите чрез специален софтуер. Тогава от дружеството БГТОЛ обясниха, че за да се използват активно, трябва да се направят законодателни промени. Докъде са стигнали те и кога техниката ще бъде на разположение с всичките си възможности обясни пред БНТ Румен Мутафчиев - директор на "Национално ТОЛ управление".

препоръчано

"Системата се намира в подготовка за измерване секционен режим на средната скорост. Необходимо е да се случат три етапа. Първо, в момента върви техническото надграждане на системата, което ще даде възможност да се извършва секционен контрол на средната скорост.

Вторият важен момент са законовите промени, които трябва да бъдат прилагани - в момента те са процедирани от МВР. Третият важен момент да заработи тази система е нейното сертифициране, което ще бъде извършено от Българския институт по метрология", уточни Мутафчиев.

Той допълни, че се прави всичко възможно системата да е готова за това правоприлагане в най-скоро време. Според него, от гледна точка на закона, най-важно е да се дефинира понятието "средна скорост".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК