НЯМА ПРОШКА: Братът на Рачков влиза в затвора заради дрога

Час Пик ГЛАВНА

НЯМА ПРОШКА: Братът на Рачков влиза в затвора заради дрога

30106
на 30.04.2021
НЯМА ПРОШКА: Братът на Рачков влиза в затвора заради дрога
Автор:   ПИК

Скандално известният брат на Димитър Рачков най-накрая си намери майстора. След като дълго време при всяко поредно провинение минаваше между капките, този път криминално проявеният Петър Рачков ще изпита лично обстановката в затвора. 

препоръчано

След споразумение между Окръжната прокуратура в Бургас, Петър Рачков и неговия защитник, одобрено от местния Окръжен съд, подсъдимият ще "заплати" за криминалните си деяния с 1 година и 3 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване. Освен това Темида постанови и глоба в размер на 5000 лв.

Тези наказания Рачковият брат получи за разпространение на наркотици - амфетамин и метамфетамин. Чрез споразумението, което Петър подписа по-рано днес, той се признава за виновен за това, че на 15 август миналата година е държал високорискови наркотични вещества на стойност 40.29 лв. с цел разпространение.

Родственикът на Рачков ще се задържи в затвора по-дълго от гореспоменатото, тъй като съдът привежда в действие и наказание от 1 година и 11 месеца по друго дело, чието изпълнение е било отложено за изпитателен срок от 4 години.

Проблемите със закона на Петър Рачков нямат край. Последната му издънка е от края на миналия месец. За да осуети предстояща проверка и да се измъкне от правосъдието, рецидивистът опитал да направи маневра, но вместо да избяга, ударил служебната полицейска кола. Налице са обаче и утежняващи вината му обсоятелства - аудито е с изтекла регистрация, а зад волана братът на Рачков е бил без шофьорска книжка. Няколко секунди по-късно той е изведен от автомобила и проснат по очи на земята, след което закопчан с белезници.

По първоначални данни преди това той е изхвърлил осем топчета, съдържащи веществото, наподобяващо метамфетамин.

Петър Рачков е залавян също така няколко пъти с наркотици, арестуван е бил и за шофиране без книжка. За тези издънки бургазлията получи административни наказания – глоби по чл. 78 а. Петър бе арестуван и покрай спецакцията за разбиването на нарколаборатория в попена станция в село Черни връх на 22 март 2017 г. Разследването по този случая обаче беше спряно през лятото на 2018 г., след като криминалистите не успяха да свържат откритите колби и прекурсори с брата на известния български комик.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това