НЯМА ТАКОВА УЧРЕДЯВАНЕ НА ПАРТИЯ: Слави Трифонов държи 300 души за заложници 3 часа без телефони! Появи се за 10 минути като мафиотски бос и изчезна

Политика

НЯМА ТАКОВА УЧРЕДЯВАНЕ НА ПАРТИЯ: Слави Трифонов държи 300 души за заложници 3 часа без телефони! Появи се за 10 минути като мафиотски бос и изчезна

409825
на 05.10.2019
НЯМА ТАКОВА УЧРЕДЯВАНЕ НА ПАРТИЯ: Слави Трифонов държи 300 души за заложници 3 часа без телефони! Появи се за 10 минути като мафиотски бос и изчезна
Автор:   ПИК

Няма такова учредяване на партия, каквото се разигра днес с участието на Слави Трифонов. Бившият тв водещ се появи едва за 10 минути по време на учредяването на партията му "Няма такава държава", колкото да го видят събраните по поръчка присъстващи, държейки се досущ като мафиотски бос.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

По време на днешните събития в столичен хотел Трифонов се държеше като нает за роля актьор с очевидно нежелание да присъства на въпросното мероприятие и без никаква мотивация, което допълнително засили слуховете, че бившият тв водещ е нает, за да изпълнява чужда поръчка.

На всичкото отгоре чалгаджията се изгаври с учредителите на партията си „Няма такава държава”, като ги накара да го чакат три часа като стадо овце, без да ги пускат в залата.

Учредителите на партията на Слави Трифонов е трябвало дори да оставят телефоните си в специални шкафчета, преди да влязат на конгреса. Това коментираха някои от тях неофициално, цитира ги "Флагман".

Чак след събранието хората взимаха телефоните си от белите шкафчета, съобщават очевидци на унижението.

Мероприятието всъщност протече при строга секретност. Медийното присъствие беше забранено, а самият тартор и свитата му пристигнаха с мутренски ескорт от джипове.

Макар че Учредителното събрание бе обявено за 14 ч., участниците в  него – няколкостотин души, са били извикани няколко часа по-рано, вероятно още около 11 часа през зала „Rainbow plaza” в София.

За разлика от учредителите, Слави Трифонов се появил малко преди официалното начало на събранието, но влязъл през заден вход, за да не се засече с журналисти. По същия начин си и тръгнал.

На учредителите е бил раздаден Устав на партията, която ще се казва „Няма такава държава”. За името имаше съмнения на юристи, в това число и на проф. Огнян Герджиков, че може да не отговаря на законовите норми. Засега обаче то остава такова. Последната дума вероятно ще има съдът.

На входовете „Rainbow plaza” пазеха гардове, които не допускаха външни лица и репортери, което е необичайно за партия. По принцип политическите сили канят медии и се стараят да се популяризират максимално.

Любопитно е, че официалната част е продължила едва няколко минути, защото хората започнаха да излизат още в 14,30 ч.

Никой от тях обаче не искаше да говори. Хората в цялост изглеждаха съвсем обикновени,  неофициално облечени. Някои споделиха, че пристигат от страната. Популярни лица не бяха забелязани с изключение на спортния журналист Крум Савов. Той обаче също отказа да коментира какво се е случило на събранието.

От думите на осмелил се да коментира с недомлъвки анонимен учредител стана ясно, че за председател на партията е избран Слави Трифонов. Заместници били „двама от редакторите”. Човекът обаче не можа да си спомни имената им, с изключение на „Тошко” (вероятно Тошко Йорданов).

Партията щяла да се нарича „Няма такава държава”.

На въпрос защо хората масово излизат и не желаят да говорят, човекът каза, че това било заради жълтите медии.

Слави Трифонов говорил пред учредителите, като обяснил, че е недоволен от пренебрегването от страна на политиците на референдума, който той организира. Затова правел и партията.

На въпрос дали ще подкрепят някой от кандидат-кметовете на София, човекът отговори: „А, няма такива неща! Просто се учреди партията, 20 минути и готово! Това беше.”

На въпрос защо са започнали да идват още от 11 часа, при положението че събранието е било насрочено за 14, гражданинът обясни: „Нали има проверка, фейс-контроли и т.н.”

От раздадения Устав на партията ставало ясно, че върховният партиен орган ще е Национална конференция. Междинно управленско звено ще е Национален съвет, а оперативното ще е Изпълнителен съвет. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК