Обама в коментар за изборите в САЩ: Ще осигурим гладко предаване на властта за Тръмп

СВЕТЪТ ДНЕС

Обама в коментар за изборите в САЩ: Ще осигурим гладко предаване на властта за Тръмп

11076
на 09.11.2016
Обама в коментар за изборите в САЩ: Ще осигурим гладко предаване на властта за Тръмп
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Администрацията на САЩ ще осигури гладко предаване на властта за новоизбрания президент Доналд Тръмп и екипа му. Това обяви днес в Белия дом действащият държавен глава Барак Обама. Пълномощията му изтичат през идния януари. Той се е разпоредил обкръжението му „да работи толкова напрегнато, колкото е възможно, за да се гарантира, че ще има успешно предаване на властта на избрания президент“.

препоръчано

„Защото сега ние му пожелаваме успехи в обединяването на страната и в нейното ръководство“, подчерта Обама. „Страната се нуждае от чувство на сплотеност, всеобщо единство, уважение на нашите институции, на нашия начин на живот, върховенството на правото и взаимното уважение“, отбеляза Обама.

Той отново каза, че е поздравил Тръмп с победата. „Ние не сме просто демократи или републиканци. Преди всичко ние сме американци, патриоти. Искаме по-доброто за страната си. Бях радостен да чуя това от него“, отбеляза отиващият си държавен глава. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК