Обама критикува републиканците зад Тръмп

СВЕТЪТ ДНЕС

Обама критикува републиканците зад Тръмп

8926
на 12.10.2016
Обама критикува републиканците зад Тръмп
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Американският президент Барак Обама отправи критика към членовете на републиканската партия, които все още продължават да оказват подкрепа за Доналд Тръмп, независимо от това, че не одобряват начина, по който кандидат-президентът говори за жените в наскоро разпространено видео.

„Не може да имате и двете. Не може многократно да осъждате това, което някой е казал, но след това да заявите „но аз ще го подкрепя, за да стане най-влиятелният човек на планетата“, каза Обама по време на предизборно събитие в Северна Каролина.

Във видеото от 2005 г., публикувано от в. „Вашингтон поуст“, Доналд Тръмп коментира отношението си към жените по вулгарен и груб начин, определян от мнозина като сексистки. По-късно Тръмп се извини за казаното преди десет години, но отказа да се оттегли от президентската надпревара.

Скандалът увеличи разделението в редиците на Републиканската партия по-малко от месец преди изборите на 8 ноември. В същото време десетки висшестоящи републиканци оттеглиха подкрепата си за Тръмп. „Не е нужно да си съпруг или баща, за да чуеш, това, което ние чухме преди няколко дни и да си кажеш „това не е правилно“, каза още Обама.

В същото време самият Доналд Тръмп също отправи критики към редиците на собствената си партия. „Нелоялните републиканци са много по-трудни от Нечестната Хилари. Те ти идват от всички страни. Те не знаят как да спечелят – аз ще ги науча!“, написа той в социалната мрежа Туитър. Коментарът му идва, след като по-рано председателят на Камарата на представителите Пол Раян и други членове на Републиканската партия заявиха, че вече не застават зад кандидатурата му. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК