Обвинение за кмета на Старо Оряхово за участие в организирана престъпна група

Темида

Обвинение за кмета на Старо Оряхово за участие в организирана престъпна група

19212
на 10.07.2024
Обвинение за кмета на Старо Оряхово за участие в организирана престъпна група
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кметът на Старо Оряхово е привлечен към наказателна отговорност, съобщиха от Окръжна прокуратура – Варна, след като мъжът беше арестуван вчера при акция на ГДБОП.

препоръчано

34-годишният Петър Тинев е обвинен за участие в организирана престъпна група, както и другите двама задържани – Д.Т. на 59 години и М.Р. на 67 години.

По неофициална информация това са брат му и баща му. На Петър Тинев е предявено и обвинение за осъществена принуда.

В досъдебното производство е посочено, че според събраните доказателства тримата са извършвали измами, свързани с кандидатстване и получаване на кредити чрез малоимотни лица. Това е станало в периода от началото на 2019 година до края на 2023 година в село Старо Оряхово.

Доказателствата за дейността на престъпната група са събрани от служители на местната структура на ГДБОП във Варна.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Работата по доказване и документиране на престъпленията продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Журналистът Илхан Андай гръмовно пред ПИК TV: Компанията, която прави ремонта в централата на ДПС, си тръгна след щурма! Чакъров има лъскав офис, а Доган ще стои без кабинет, докато не намерят пари, за да платят на строителите (ВИДЕО) Журналистът Илхан Андай гръмовно пред ПИК TV: Компанията, която прави ремонта в централата на ДПС, си тръгна след щурма! Чакъров има лъскав офис, а Доган ще стои без кабинет, докато не намерят пари, за да платят на строителите (ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК