ОБВИНЕНИЕ: Украйна заподозря кума на Путин в държавна измяна

Европа

ОБВИНЕНИЕ: Украйна заподозря кума на Путин в държавна измяна

4017
на 12.05.2021
ОБВИНЕНИЕ: Украйна заподозря кума на Путин в държавна измяна
Автор:   ПИК

Виктор Медведчук - известен съюзник на Кремъл в Украйна, официално беше поставен под подозрение в държавна измяна и опит за кражба на национални ресурси в анексирания от Русия Крим, предаде "Ройтерс", като се позова на украински медии, които цитираха прокуратурата.

препоръчано

Този ход е част от разрастващи се сурови мерки срещу Медведчук, започнали през февруари. Опозиционният депутат и бизнесмен беше подложен на санкции по-рано през годината заедно с близки до него хора, а три телевизионни канала, притежавани от негов съюзник, бяха свалени от ефир, цитира БТА.

Генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова каза, че е подписала "докладите за подозрение срещу двама депутати от украинския парламент - М. и К." Според "Интерфакс-Украйна" и други медии инициалите се отнасят за Медведчук и Тарас Козак - собственик на три телевизионни канала, подложени на санкции през февруари.

Партията на Медведчук каза, че разследването срещу него за държавна измяна и обискирането на дома му представляват прояви на "отмъщение и репресивни мерки" от страна на правителството. "Подобни действия на властите са открита и цинична политическа репресивна мярка срещу опозиционния политик", заяви "Опозиционна платформа - За живота" на своя уебсайт.

 Кремъл остро критикува суровите мерки срещу Медведчук, който отрича да е извършил нещо нередно и определя действията срещу себе си и свои сътрудници като незаконни и целящи да отклонят вниманието от грешките в политиката на украинското правителство. Медведчук е украински гражданин, но има близки връзки с руския президент Владимир Путин, за когото казва, че е кръстник на дъщеря му.

 

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това