Обвиниха бивш министър на здравеопазването на Румъния във вземане на подкупи

Европа

Обвиниха бивш министър на здравеопазването на Румъния във вземане на подкупи

4981
преди 6 часа
Обвиниха бивш министър на здравеопазването на Румъния във вземане на подкупи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бивш румънски министър на здравеопазването е обвинен във вземане на подкуп от пациенти и техни роднини и ще бъде изслушан днес в централата на Националната дирекция за борба с корупцията (DNA) в град Яш, съобщава телевизия Диджи 24.

препоръчано

Прокурорите твърдят, че разполагат с доказателства, че 52-годишният хирург и бивш здравен министър Нелу Татару е получавал пари най-малко 100 пъти.

Татару е от Национално-либералната партия и бе министър в периода март-декември 2020 г. във второто правителство на Лудовик Орбан. В момента той е хирург в болница „Димитрие Кастрояну“ в град Хуш, окръг Васлуй, Североизточна Румъния.

Нелу Татару е народен представител в момента и разполага с депутатски имунитет. Според закона народните представители могат да бъдат разследвани и да им се повдигат обвинения, а също и да бъдат съдени. За да извършат следователите обиск или за да задържат народен представител обаче е необходимо разрешение от камарата на парламента, чийто член е заподозреният народен представител. В случая на Нелу Татару това е долната камара на парламента – Камарата на депутатите. Поради тази причина днес е направен обиск само в болницата, където той работи, уточнява Диджи 24.

Според прокурорите от DNA Нелу Татару е получавал малки суми от пациенти, както и хранителни продукти като яйца и месо.
Нелу Татару е заместник-председател на Национално-либералната партия за североизточния регион, а според информация на Диджи 24 фигурира в листата на партията за парламентарните избори през декември.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Доц. Борислав Цеков: Прокурорската гилдия е консолидирана около кандидатурата на Сарафов за главен прокурор. Партиите са длъжни да съставят правителство, иначе процесите ще са необратими ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Доц. Борислав Цеков: Прокурорската гилдия е консолидирана около кандидатурата на Сарафов за главен прокурор. Партиите са длъжни да съставят правителство, иначе процесите ще са необратими
ново
Днес: 105
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК