Обезлесяването в Амазония с рекордно ниво от години насам

СВЕТЪТ ДНЕС

Обезлесяването в Амазония с рекордно ниво от години насам

2849
на 19.11.2019
Обезлесяването в Амазония с рекордно ниво от години насам
Автор:   ПИК

Унищожаването на дъждовните гори в бразилска Амазония през тази година е достигнало връхна точка за последните десет и повече години, предаде БТА, цитирана от Нова телевизия.

препоръчано

Това сочат данни на бразилската агенция за космически изследвания, огласени  вчера

Според агенцията за 12-те месеца до юли 2019 г. обезлесяването е обхванало 9 752 квадратни километра, повишение от 29,5 на сто. По-голямата част от този период съвпада с управлението на десния президент Жаир Болсонаро, който е благоразположен към икономическото развитие на Амазония.

Това е най-високото годишно равнище в обезлесяването на обширната област от 2009 г. насам, което засилва натиска за промени в екологичната политика на администрацията на президента.

В коментар за огласените данни министърът на околната среда Рикардо Салес каза пред репортери, че правителството ще предприеме срещу увеличаващото се обезлесяване редица мерки, включително силови, подпомогнати от сателитни снимки с висока резолюция. Той добави, че ще се срещне с губернаторите на щатите в Амазония, за да обсъдят тактиката за борба с проблема. По думите му новите числа показват, че е необходима нова стратегия за устойчивото икономическо развитие на Амазония.

 

Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 101
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това