Вход
София
Времето в София 15 o C

Областният управител на Разград проведе среща с президентa на КНСБ Пламен Димитров

Областният управител на Разград проведе среща с президентa на КНСБ Пламен Димитров

на 21.05.2015
1884
0
Областният управител на Разград проведе среща с президентa на КНСБ Пламен Димитров

Областният управител Петър Василев посрещна днес  в кабинета си президента на КНСБ Пламен Димитров, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

По време на срещата губернаторът запозна госта си с икономическото състояние на Област Разград и подчерта, че сред основните приоритети в политиката му е развитието на региона в тази насока, като първата стъпка за постигане на целта е привличане на инвеститори и разкриване на нови работни места.

„Именно затова ние трябва да превърнем нашата област в притегателен център за инвеститорите, а една от правилните стъпки в тази насока е да предлагаме качествени и образовани кадри”, подчерта Василев. Във връзка с това той представи обсъдена идея от него и от ректора на Русенския университет „Ангел Кънчев” чл. кор.проф. дтн Христо Белоев, да бъдат разкрити нови специалности в сферата на социалните дейности във Филиала на учебното заведение в Разград. Губернаторът изтъкна, че Филиалът в Разград е единственото висше училище в Северна България, което подготвя специалисти в сферата на биотехнологичната, хранително-вкусовата и химическата промишленост и допълни, че „ние трябва да използваме и това наше предимство и да насочим вниманието си в неговото развитие.”.

От своя страна Пламен Димитров се изказа положително за разкриване на нови специалности, подкрепа получи и стремежът на губернатора за реализиране на нови проекти - предпоставка за разкриване на работни места в областта. Ние трябва да направим така, че да запазим нашите деца в страната, трябва да им осигурим условия, за да направят това, подчерта Димитров.

Посещението на президента на КНСБ в Разград бе по повод провеждане на дискусионен форум на тема „Социално партньорство и колективно трудово договаряне”, събитие свързано с честването на 25-годишнината от учредяването  на КНСБ.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 21627
архив

Рота от шопи. Командирът дава заповед: - Отляво надясно - преброй се! и почват: - Първи! - Я до него! - Он до мене! - Я сам до тех!

няма нови новини
Днес: 223
hot
най-четени новини в момента
сега
3730
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Юристът Борислав Цеков разкрива истинските оценки за България в евродоклада и ефекта от първите дебати между Тръмп и Байдън (ОБНОВЕНА)
x
Не на месото! Днес е Световният ден на вегетарианството
x