Облечени чушки

Читателски рецепти

Облечени чушки

25005
на 04.10.2013
Облечени чушки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Виолета Матева, гр. Камено

препоръчано

Необходими продукти:
6 печени и обелени чушки
400 г натрошено сирене
150 г настърган кашкавал
чубрица
1 яйце
2-3 с.л. олио
400 г бутер тесто
(Имайте предвид големината на чушките, количеството на продуктите за плънката е ориентировъчно.)
Начин на приготвяне:
Печените и обелени чушки се почистват от семената, като се прави надлъжен разрез, така че дръжката да остане. Ако се разкъса, не се притеснявайте. Оставят се да се отцедят и се приготвя плънката. В купа се смесва натрошеното с вилица сирене, добавят се настърганият кашкавал и олиото и се разбърква. После се добавят 1 белтък, чубрица и по желание - скилидка чесън, разбърква се добре.
Бутер тестото се разточва на лист 3-5 мм. Нарязва се на ленти с широчина 2 см. Във всяка чушка се поставя от плънката. После спираловидно се навива лентата от тесто върху чушката - обличаме я.
Поставяме чушките в тава с хартия, намазваме с разбития жълтък и печем в загрята фурна.
Става вкусно и красиво!
Добър апетит!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК