ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виолета Матева, гр. Камено
Необходими продукти:
6 печени и обелени чушки
400 г натрошено сирене
150 г настърган кашкавал
чубрица
1 яйце
2-3 с.л. олио
400 г бутер тесто
(Имайте предвид големината на чушките, количеството на продуктите за плънката е ориентировъчно.)
Начин на приготвяне:
Печените и обелени чушки се почистват от семената, като се прави надлъжен разрез, така че дръжката да остане. Ако се разкъса, не се притеснявайте. Оставят се да се отцедят и се приготвя плънката. В купа се смесва натрошеното с вилица сирене, добавят се настърганият кашкавал и олиото и се разбърква. После се добавят 1 белтък, чубрица и по желание - скилидка чесън, разбърква се добре.
Бутер тестото се разточва на лист 3-5 мм. Нарязва се на ленти с широчина 2 см. Във всяка чушка се поставя от плънката. После спираловидно се навива лентата от тесто върху чушката - обличаме я.
Поставяме чушките в тава с хартия, намазваме с разбития жълтък и печем в загрята фурна.
Става вкусно и красиво!
Добър апетит!