Обсъждат ограничения за тротинетките след фатален инцидент

Животът днес

Обсъждат ограничения за тротинетките след фатален инцидент

9470
преди 4 часа
Обсъждат ограничения за тротинетките след фатален инцидент
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Данните на МВР показват, че произшествията с тротинетки са зачестили, като за първата половина на тази година инцидентите са над 320.

препоръчано

Седма жертва има вече при инцидент с тротинетка от началото на годината. Мъж почина през нощта срещу четвъртък в София след удар в стълб. „За този случай със сигурност е карал с доста висока скорост – минимум с 50 км/ч. Има статистика, че при удар в неподвижен предмет, се причиняват наранявания, но над тази скорост все едно падаш от 40 м височина и е фатално", обясни заместник-председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Петър Вутов.

„Препоръчваме да се кара с каска. Със сигурност хората трябва да се погрижат за своята безопасност. В тъмната част на денонощието е задължителна светлоотразителната жилетка", каза Владислав Стоицов от Българска асоциация за електромобилност. По думите му между 14 и 18-годишна възраст каските са задължителни, а над тази възраст – препоръчителни.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК