Община Асеновград проверява шахтите с кабели

Региони

Община Асеновград проверява шахтите с кабели

1143
на 06.03.2021
Община Асеновград проверява шахтите с кабели
Автор:   ПИК

Със заповед на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев се извършва проверка на всички бетонови шахти, в които се съхраняват кабели, както на територията на града. Акцията ще продължи в рамките на месец. Проверяват се и обекти, от които стърчат кабели. В случай на констатирана нередност, община Асеновград изпраща писма до собствениците – дружества или търговски организации – с цел да се предприемат незабавни мерки за обезопасяване, за да не се стигне до инциденти. Освен това, общинската администрация приема, обработва и отговаря в най-кратки срокове на сигнали от граждани. Извършват се и превантивни огледи на различни обекти, като при констатация на нередност, общината се самосезира и реагира.

препоръчано

До момента са извършени проверки на шахти в Централна градска част и по главните булеварди. Междувременно за последните седмици е отреагирано на около 10 граждански сигнала. Най-честите проблеми възникват с остарели осветителни тела и съоръжения и с незахранени кабели, които не са в експлоатация и са извън употреба. Същите не представляват опасност, но са обработени, с цел спокойствието и сигурността на гражданите. При случаи на констатирана нередност в съоръжения, които не са собственост и не се поддържат от община Асеновград, са уведомени ангажираните институции.

 

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание - Мика Зайкова обърка имената на половината (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание - Мика Зайкова обърка имената на половината (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това