Общините търсят помощ от Световната банка за програмата за саниране

Региони

Общините търсят помощ от Световната банка за програмата за саниране

6454
на 07.02.2019
Общините търсят помощ от Световната банка за програмата за саниране
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Националното сдружение на общините е потърсило консултантска помощ от Световната банка за продължаване на програмата за саниране на панелните сгради. Това стана ясно при посещението на делегация от Банката във Велико Търново.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

На срещата беше поставен и проблемът с недостигащото държавно финансиране за ремонт на общинската пътна мрежа. Общините поискаха допълнително 100 милиона лева, но получиха едва 10 милиона лева.

"Програмата за саниране е сред предизвикателствата пред местната власт, за които Световната банка може да помогне", посочи кметът на Велико Търново, който е и председател на НСОРБ Даниел Панов.

Неофициално стана ясно, че като съветник на правителството Световната банка ще настоява при продължаването на програмата за саниране на панелните блокове да се обърне по-голямо внимание на сеизмичната и конструктивна устойчивост на сградите.

По отношение на недостига от 90 милиона лева държавно финансиране за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа от Световната банка заявиха, че сега разбират за проблема и ще направят анализ, ако им бъде поискан такъв.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: ПП и ДБ ще са големите потърпевши на тези избори, защото показаха цялата си алчност и .... Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: ПП и ДБ ще са големите потърпевши на тези избори, защото показаха цялата си алчност и ....
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК