Вход
София
Времето в София 14 o C

Обявяват повече от 40 процедури с европейско финансиране за над 1,3 млрд. лева през 2018 година

Обявяват повече от 40 процедури с европейско финансиране за над 1,3 млрд. лева през 2018 година

на 06.11.2017
6061
2
Обявяват повече от 40 процедури с европейско финансиране за над 1,3 млрд. лева през 2018 година
Автор: ПИК
06.11.2017
2
6061

През следващата година по програмите, съфинансирани чрез фондовете на ЕС, ще бъдат обявени повече от 40 процедури за набиране на проектни предложения на обща стойност над 1,3 млрд. лева. На заседание на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС към Министерския съвет бяха приети индикативните годишни работни планове на програмите за 2018 г. 

Договорените средства по оперативните програми и Програмата за морско дело и рибарство към края на октомври тази година възлизат на малко над 8 млрд. лева или близо 46% от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали съответно малко над 14% от бюджетите на програмите или близо 2,5 млрд. лева. По Програмата за развитие на селските райони са били сключени договори за над 1,7 млрд. лева или около 30,4% от средствата за селскостопански проекти до края на програмния период. До момента по тях са разплатени над 800 млн. лева към бенефициентите.

България приключи отчитането на физическото и финансовото изпълнение на програмите от първия за страната програмен период 2007-2013 г. и отчита над 95% изпълнение на финансовата рамка, заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който е председател на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС. По думите му, веднага след края на Председателството, в средата на 2018 г., стартира подготовката за следващия програмен период, като още отсега трябва да бъде засилен капацитетът за правене на секторни политики при спазване на основен принцип за допълняемост на инвестициите, така че фондовете да допълват, а не да заместват националните инвестиции.

Индикативни годишни работни програми се публикуват в Информационната система за управление на наблюдение на средствата от ЕС (ИСУН) www.2020.eufunds.bg, където в реално време може да се проследи напредъкът в финансовото и физическото изпълнение на всички инструменти, съфинансирани чрез фондовете на ЕС.

Сподели:
Напиши коментар »
(2)
1
Приближени до управляващите. Така се крепи власт. Българите бягат от България, разбойниците " печелят" конкурси....ny
2
Хи,хи. Също като ” безплатното саниране”. Поредната дърта ГРОБаджийска лъжа. ВЕрвайте им.Виж,за нов заем,веднага ще им повярвам.Теглят се държавни заеми,за да се плащат сметки,заплати и пенсии,а после народът ги изплаща. Така ГРОБ се крепи на власт,на народния гръб и джоб.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Отначало всичко започнало с дарове за боговете. A сега се нарича данък добавена стойност!

няма нови новини
Днес: 336
hot
най-четени новини в момента
сега
2608
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Волен Сидеров проговаря ексклузивно - какво ще е бъдещето на обединените патриоти, съюза му с Николай Бареков и отношенията с Бойко Борисов (ОБНОВЕНА)
x
Черният пипер удължава живота
x