ОГНЕН АД: Откриха 26 тела в изгоряла гора в Северна Гърция

ГОРЕЩО

ОГНЕН АД: Откриха 26 тела в изгоряла гора в Северна Гърция

15696
на 22.08.2023
ОГНЕН АД: Откриха 26 тела в изгоряла гора в Северна Гърция
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

26 обгорени тела са намерени в изгоряла гора в областта Еврос в северната част на Гърция, съобщи сайтът In.gr. Намерени са от полицията в Националния парк "Дадия", предполага се, че са били нелегални мигранти.

препоръчано

Жителите на околните села близо до пожара са били евакуирани, но намиращите се в гората явно са останали и са попаднали в огнен капан. Евакуират жителите на квартали на Александруполис.

Европейският съюз изпраща спешна помощ на Гърция от самолети и пожарникари. Поради силно ограничена видимост е затворена магистралата в двете посоки от Александруполис към Комотини, съобщава БНР.

Жителите на крайните квартали на Александруполис се евакуират по обходни маршрути. С частни яхти и кораб на бреговата охрана транспортират хората и по море. Собственици на хотели съобщават, че туристите са напуснали още преди два дни.

Огънят изпепелява всичко по пътя си - къщи, коли, заведения, съобщават доброволците. На място действат и сили на армията с лекари и военна техника. Гаси се активно и по въздуха. Работи се при много трудни атмосферни условия със силен вятър и температури около 40 градуса.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (НА ЖИВО)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК