Огромен 12-килограмов тумор извадиха от пациентка в „Света София“

Здраве

Огромен 12-килограмов тумор извадиха от пациентка в „Света София“

17043
на 20.08.2020
Огромен 12-килограмов тумор извадиха от пациентка в „Света София“
Автор:   ПИК

Гигантски 12-килограмов тумор отстраниха успешно в отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ „Света София“, предава Нова. 

препоръчано

Развитието на образуванието наложило сложна операция за отстраняването му и за да бъде извършена хистеректомия. 

Екипът в състав д-р Виктор Новачков, д-р Катерина Чачева и д-р Ивона Вълчева срещнал допълнителни трудности, предвид разположението на голяма част от тумора в ретроперитонеалното пространство. 

До тоталната лапаротомия се стигнало след направено образно изследване със скенер, което установило наличието му и необичайните му размери. 69-годишната пациентка от южна България дълго време мислела, че е напълняла, тъй като не е имала никаква симптоматика. В момента тя се чувства следоперативно много добре и скоро ще бъде изписана. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК