Огромна беда надвисва над ЦСКА

Футбол

Огромна беда надвисва над ЦСКА

26459
на 17.06.2024
Огромна беда надвисва над ЦСКА
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ЦСКА и неговите фенове може да станат жертва на два независими един от друг казуса, които обаче, като се обединят, да създадат много неприятна ситуация за червените.

препоръчано

Както е известно, клубът беше наказан тежко от БФС за баталните сцени по време на баража за Европа с ЦСКА 1948, когато двубоят беше прекъснат за 20 минути заради нахлуване на фенове на терена.

Санкцията включва три домакинства при закрити врати, а интересното е, че докато те не бъдат изтърпени, армейците няма да имат право и на гостуваща агитка при своите визити. Последното наказание е затворен сектор Г за две срещи.

При тези обстоятелства и след тегления жребий за първенството, санкцията за три домакинства без публика би трябвало да приключи с двубоя с Ботев (Пд) в седмия кръг и червените фенове да се завърнат на стадиона в дербито с Левски от осмия, когато са гости. След това пък срещу Берое и Септември да не се допуска публика в сектор Г.

Тук обаче идва проблемът с предстоящото затваряне на "Васил Левски" в периода 22 август – 30 септември заради концертите на Ед Шийрън и Андреа Бочели и последващата смяна на тревната настилка. Това отваря казус както с мястото на провеждане на вечното дерби, така и с цялостната програма на ЦСКА, който домакинства на националния стадион, докато трае реконструкцията на "Българска армия". В споменатия период тимът посреща Ботев Пд и Берое. Единият вариант е червените да разменят домакинствата си с тези отбори и да ги срещнат на "Васил Левски" във втория дял от редовния сезон, а другият е мачовете да се играят на "Александър Шаламанов" или "Локомотив".

Опцията с размяна обаче може да значи, че феновете на ЦСКА ще се завърнат на стадиона чак в 12-ия кръг през втората половина на октомври, пише "Тема Спорт".

Причина за това е, че ако червените сега са гости на Ботев (Пд) и Берое, наказанието от три домакинства без публика ще се изтърпи срещу Хебър (2-ри кръг), Славия (5-и) и Септември (11-и). През това време ЦСКА няма да има право на гостуваща агитка, а това за първи път ще може да се случи при визитата на Локо Сф в "Надежда" от 12-ия кръг.

При подобни обстоятелства вечното дерби със сигурност ще се играе на "Георги Аспарухов" само с фенове на Левски, тъй като червените ще са още наказани. От "Герена" така или иначе имат намерение да посрещнат ЦСКА у дома без гостуващи привърженици, но ако армейците не са санкционирани, ще трябва да дадат съгласието си за подобен вариант.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК