ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ: Лавина уби двама сноубордисти (ОБНОВЕНА)

Инциденти

ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ: Лавина уби двама сноубордисти (ОБНОВЕНА)

54541
на 11.01.2019
ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ: Лавина уби двама сноубордисти (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Двама туристи загинаха, след лавина в района на Банско, съобщават от планинската служба. Инцидентът е станал около 12 часа днес в района на т.нар "Бъндеришки улеи" 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

По първоначални данни лавината е била предизвикана от любители на зимните спортове, които са карали извън пистите. Първият загинал, за който съобщихме малко по-рано излязъл извън маркираните писти и трасета и навлязъл в улеите, които се спускат към долината на Бъндерица, наричани Тодорини улуци. Там е любимото място за спускане на екстремни скиори и инцидентите са чести.

Телата им бяха открити от планинските спасители. Все още не е ясна националността им. В изравянето на телата са участвали и две спасителни кучета.

Припомняме, че вчера почти 3 часа планинските спасители издирваха сноубордист, отклонил се от пистата. Мъжът беше спасен в добро състояние и без опасност за живота. Тежката спасителна операция се проведе в Банско в района на Дамянишката долина.

Спасителите използваха случката, за да предупредят за пореден път, че опасността от лавини в планините е голяма и напомниха да бъдем внимателни.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 90
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК