ОКОНЧАТЕЛНО! Депутатите взеха пристанище Росенец от "Лукойл"

Епицентър

ОКОНЧАТЕЛНО! Депутатите взеха пристанище Росенец от "Лукойл"

33271
на 21.07.2023
ОКОНЧАТЕЛНО! Депутатите взеха пристанище Росенец от Лукойл
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС концесията на "Лукойл" на пристанище Росенец беше прекратена на второ четене. ИТН не участваха в гласуването, а БСП и "Възраждане" бяха против. 

препоръчано

В рамките на три дни депутатите предвижиха законопроекта за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

В сряда лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха в парламента промяната в закона, според която концесията на руската компания се прекратява в срок от една седмица след гласуване на новите текстове. Тогава президентът Румен Радев заяви, че вижда в това или корпоративни интереси, или кризесен пиар. И допълни, че концесията била дадена през 2011 г., когато премиер бил Бойко Борисов.

Поправката скорострелно беше приета от водещата комисия, а днес и в зала. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК