Вход
София
Времето в София 17 o C

Окопната война за спасяването на Корнелия Нинова с картечарката Деница Златева и обесилите Трайчо Костов

Окопната война за спасяването на Корнелия Нинова с картечарката Деница Златева и обесилите Трайчо Костов

на 17.06.2019
90491
49
Окопната война за спасяването на Корнелия Нинова с картечарката Деница Златева и обесилите Трайчо Костов

Едва ли някой е забравил какво се е случило на 9. IX. 1944 г. - пълна победа на въоръжените сили над здравия разум.

Същото се случи и в БСП вчера - на 16 юни 2019 г. Въоръжената до зъби с процедурни хватки и лъжи клика на лъжливата лидерка Корнелия Нинова победи здравия разум на социалистите, които се опитваха да спасят партията си.

Нека изброим въоръжението на спасилата кожата Нинова за сметка на бъдещето на столетницата в окопната война, която сама обяви на партията си.

Бомбените удари на тежка процедурна манипулация на конгреса с предварително подготвени възвания от маломерни и изгубили всякакви избори местни структури, ръководени от картечарката Деница Златева, която по обем го докарва на световна шампионка по сумо.

Едрогабаритната дама с отчайващо ниска подкрепа в БСП си знаеше предварително, че ще ръководи инфарктния конгрес на партията, тъй като се появи близо 2 часа преди началото му в НДК с антураж от помъкнали папки апаратни поддръжници на Нинова.

И стана водеща само с един глас, даден по време на заседанието на 57-членното ръководство на конгреса заради трима от вътрешната опозиция, която закъсняла с две-три минути, тъй като не открила залата и още един, който пък давал интервю по радиото.

Картечарката успешно се правеше на луда през цялото време, докато се дебатираше по дневния ред, използвайки методи именно от времената, когато любимата ѝ партия е разстрелвала враговете на народа и враговете с партиен билет.

Вместо да се обсъжда дневния ред, мощната Златева пусна леката кавалерия на предварително подготвени възвания в защита на Нинова от Пазарджик, Казанлък и не знам си още къде, които зовяха да се оттегли оставката. Между другото, комунистическите партийни организации от същите градове са изпращали възвания да бъде обесен комунистът Трайчо Костов като чужд шпионин.

Явно в тая партия поколенията се менят, но нравите - не. Независимо дали искат да спасяват някого или да го убиват. И независимо дали са прави или не.Тъй де, нали сетне всичко може да се припише на колективната безотговорност и убитият да бъде реабилитиран. Също традиция в тази партия.

Докато леката кавалерия хвърляше къчове по конгресния терен, в дъното на огромната Зала 1 на НДК енергичен човечец развяваше вестник пред микрофона. И веднага беше забелязан от картечарката, макар хора да имаше и на по-предни микрофони. Не защото картечарката с диоптрични очила е чак толкова зорка, а защото по сценарий се знаеше на кой точно микрофон и в кой точно момент ще заподскача незнайния снайперист Петър Цветковски - забележете - от Борован, който да поиска прекратяване на изказванията, тъй като последователите на убийците на Трайчо Костов се изчерпаха.

Но картечарката направи обходен маньовър и внезапно извади на сцената гранатомета с лицето на самата лидерка в оставка Корнелия Нинова, която  - забележете - беше толкова спонтанна, че чете от лист сополивия си отказ да подаде вече обявената си оставка.

Както винаги откакто е лидер, Нинова наруши регламента и плещи повече от допустимото, като изричаше по три взаимно противоречащи си тези в минута и обвиняваше опонентите си във всичко, което върши самата тя. Нейната реч подлежи само на един вид експертен анализ - психиатричен. Не би било зле да е написан и на ръка за по-прецизен анализ на психиатрите.

Шизеофренните ѝ твърдения стигнаха кулминацията си, когато тя изстреля очаквания от 2 седмици залп - че няма да подаде оставка, а бойното поле на конгреса се взриви от възторжени ръкопляскания. Сигурно такива хора са ръкопляскали по същия екзалтиран начин и на присъдата за обесването на Трайчо Костов.

А пък Нинова, следвайки стратегията на гробокопачите на БСП, изрече дълго обмисляното от щаба ѝ й репетирано изречение, с което обезсмисляше целия свикан от самата нея конгрес. Но в бързината допусна фройдистка грешка, с която публично се досамоуби. За да натрапи твърдението, че ръкоплясканията са вот на доверие към нея, тя обяви, че в някои европейски страни решенията се приемали с ГЛАСУВАНЕ. После се коригира - С РЪКОПЛЯСКАНИЯ.

Тъй де, гласуването в този случай никак не беше желателно. Нито за доверието към Корнелия Нинова, нито за оставката ѝ, която изобщо отпадна от дневния ред поради липса на такава.

След захода на  Нинова картечарката Деница Златева сложи край окопната война, сещайки се за режисирания стрелец от Борован, и обезсмисли целия по-нататъшен конгрес, а бойните отряди на Нинова запълзяха от окопа към кафенета и магазини.

Нинова беше спасена. Партията - орезилена.

Но победата на лидерката с обявена, но неподадена оставка си остана Пирова. Точно от онези битки, за които истинските пълководци знаят, че не печелят войни.

Защото първата война, която БСП начело с Нинова изгуби трайно вчера, беше войната ѝ с ГЕРБ. Оттук нататък е много интересно как ще поискат оставката на когото и да било от опонентите си. Защото те винаги ще птат: "Ама аз как да я подам - по ниновски или наистина?!".

БСП изгуби и войната да бъде себе си. Защото каквито и възгласи да издига кликата на Нинова към членовете на партията си, всеки от тях винаги ще има правото да попита: "Ама ние сега за какво се борим - за доверието на хората или за спасяването на Нинова?!".

Изгуби и възможността да бъде демократична партия, защото картечарките на Нинова от партийната централа, леките кавалерии от Пазарджик, Казанлък и не знам си още къде и стайперистите от Борован и трънско винаги ще бранят авторитарната еднолична власт на лидерката, без която просто няма да съществуват на социалистическата карта, където заради спасяването на редник Нинова беше унищожена цяла партия.

Политическите противници на БСП снощи сигурно яко са се начерпили от радост. Оттук нататък на цялата партия й предстои само едно - да ринат миризливи нечистотии. Или, ако перифразираме патриарха Иван Вазов, пиянството на една партия. В случая обаче дори и лудия Мунчо се скатава и не протестира, защото участта му е ясна - на бесилото! Понеже се оказа, че наследниците на убийците на Трайчо Костов в БСП са живи.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 3585
архив

Учителката към Иванчо: - Стани и ми кажи една гласна! - Иванчо става и казва: - А - Браво, а сега кажи една съгласна! - Една съгласна, ...амиии Марийка - Марийка ли, каква Марийка, тя не е съгласна.?!- Марийка става и казва: - Ааа, съгласна съм, г-жо, съгласна съм!

 

няма нови новини
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
сега
1852
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Горещи данни от "Сова Харис": Борисов по-харесван от Румен Радев - изравни ген. Мутафчийски по рейтинг с 38% одобрение! МВР първи по доверие сред институциите. Корнелия удари дъното с 8,8% (ТАБЛИЦИ/ВИДЕО)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Овните да не дават заеми, Раците ще се убедят, че не са непогрешими
x