Окръжната прокуратура във Варна задържа за 72 часа двама чужденци за измами, компютърни престъпления и пране на пари (СНИМКИ)

Темида

Окръжната прокуратура във Варна задържа за 72 часа двама чужденци за измами, компютърни престъпления и пране на пари (СНИМКИ)

1928
на 14.10.2021
Окръжната прокуратура във Варна задържа за 72 часа двама чужденци за измами, компютърни престъпления и пране на пари (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Окръжна прокуратура – Варна задържа за срок до 72 часа двама чужди граждани. Те са привлечени към наказателна отговорност за извършени престъпления, свързани със съставянето на неистински документи за самоличност с цел тяхното използване, компютърни престъпления, както и за пране на пари, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура в морската столица.

препоръчано

Във връзка с разследване, наблюдавано и ръководено от прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, с предмет източване на фирмени сметки на търговско дружество, на 12 и 13 октомври 2021 год., на територията на града, съвместно с разследващи полицаи и полицейски служители от ОД МВР, е извършен комплекс от процесуално следствени действия. В резултат на тези действия са намерени и иззети множество мобилни телефони, преносими компютри, пластики, за които има данни, че са използвани за изготвяне на неистински документи за самоличност, техническо оборудване за изготвянето им, както и други вещи, представляващи интерес за разследването.

За източването на фирмените сметки е използван фишинг, чрез който е осигурен достъп на извършителите до сметките на дружеството, средствата са насочени към електронни портфейли на името на лица, предоставили своята самоличност за откриването им.

Към момента действията по доказване и документиране на престъпната схема продължават под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура. Двамата обвиняеми са задържани с цел довеждането им пред състав на Окръжен съд – Варна за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

В хода на действията е задържан и чужд гражданин, издирван чрез Интерпол от съдебните власти на Руската федерация. Тъй като той не е свързан със случая е започнато производство и по екстрадирането му.

Сподели:
Бомба x
БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 306
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това