Оланд и Меркел: Брекзит няма да спре разширяването на ЕС

СВЕТЪТ ДНЕС

Оланд и Меркел: Брекзит няма да спре разширяването на ЕС

8561
на 05.07.2016
Оланд и Меркел: Брекзит няма да спре разширяването на ЕС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Напускането на Великобритания няма да спре разширяването на Европейския съюз. Това заяви френският президент Франсоа Оланд след среща с германския канцлер Ангела Меркел и лидерите на балканските държави, които започнаха преговори за присъединяване към ЕС. Меркел също заяви, че съюзът ще се разширява "със или без Великобритания".

препоръчано

Лидерите на Албания, Босна, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора казаха, че са решени да продължат преговорния процес без промяна и не смятат, че брекзитът ще повлияе по някакъв начин.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че европейските лидери ще обсъдят ситуацията около Великобритания на среща в Братислава на 16 септември, предаде ТАСС.

Според чешкия президент Милош Земан за Брекзит са виновни не само шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, но и всички висшестоящи представители на ЕС. В интервю за местно радио Земан назова като виновници и Доналд Туск, и върховния комисар по външната политика Федерика Могерини.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК