"Омикрон" стъпи и в Русия

Европа

"Омикрон" стъпи и в Русия

5151
на 06.12.2021
Омикрон стъпи и в Русия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия съобщи в понеделник за първите си потвърдени случаи на новия вариант на коронавирус Омикрон, съобщават руските медии.

препоръчано

Агенция Интерфакс цитира руския потребителски здравен регулатор Роспотребнадзор, според който 10 души, завърнали се от Южна Африка, са дали положителна проба за COVID-19.

Вариантът Омикрон е бил открит и при двама души, пристигнали от Южна Африка.

През миналата седмица президентът Владимир Путин нареди на правителството да подготви план за действие за борба с Омикрон, като каза, че е важно да се поддържат доставките на лекарства, кислород и болнични легла.

свързани новини

Представител на руските здравни власти пък каза в събота, че локдаунът трябва да се използва само като последна мярка за борба с разпространението на болестта. Според Световната здравна организация, към 3 декември вариантът на коронавируса Омикрон е бил засечен в 38 държави.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК