ООН: Милиони деца ще умрат, ако се запазят настоящите тенденции

ЧАС ПИК

ООН: Милиони деца ще умрат, ако се запазят настоящите тенденции

4275
на 23.06.2015
ООН: Милиони деца ще умрат, ако се запазят настоящите тенденции
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Милиони деца ще умрат през следващите 15 години от предимно предотвратими причини, ако световната общност не съсредоточи усилията си върху това да помогне на най-уязвимото население, се казва в доклад на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ), съобщи ДПА, цитирана от БТА.

препоръчано

Въпреки видимото подобряване на благополучието на децата благодарение на Целите на хилядолетието за развитие, определящи задачите за 2000-2015 г., УНИЦЕФ смята, че милиони от най-бедните деца по света ще страдат, ако се запазят сегашните тенденции.

Ако не се обърне специално внимание на намиращите се в най-трудно положение, 68 процента от децата на възраст под 5 години ще умрат от предотвратими причини през следващите 15 години и през 2030 г. около 119 милиона деца все още страдат от хронично недохранване.

Изпълнителният директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк призова държавите членки на ООН да поставят децата от най-бедните региони начело на задачите си, когато тази година формулират целите за устойчиво развитие, определящи основните насоки за следващите 15 години.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК