ООН продължи забраната за незаконен износ на петрол от Либия

СВЕТЪТ ДНЕС

ООН продължи забраната за незаконен износ на петрол от Либия

8102
на 30.06.2017
ООН продължи забраната за незаконен износ на петрол от Либия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съветът за сигурност на ООН подлъжи с 16 месеца, до 15 ноември  2018 година санкциите по отношение на Либия, целящи пресичането на незаконния износ на петрол от страната, съобщи ТАСС, цитиран от Фокус.

препоръчано

В съответствие с приетата резолюция, ограниченията в момента се разпространяват не само на суровия петрол, но и върху продуктите от преработката му.

В документа се подчертава, че незаконният износ „създава заплаха за света, сигурността и стабилността на страната“.

Членовете на Съвета за сигурност осъждат „опитите за незаконен износ на петрол от Либия от паралелни структури“, действащи не от името на формираното под егидата на ООН правителство на националното съгласие.

Въведените от Съвета за сигурност през март 2015 г. санкции са срещу съдове, които незаконно извозват петрол от районите, които не са контролирани от либийското правителство.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО) ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО)
ново
Днес: 90
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК