ОПАСНОСТ: Пожар в Гърция приближава границата ни, мини пречат на пожарникарите да гасят

ГОРЕЩО

ОПАСНОСТ: Пожар в Гърция приближава границата ни, мини пречат на пожарникарите да гасят

81571
на 21.07.2024
ОПАСНОСТ: Пожар в Гърция приближава границата ни, мини пречат на пожарникарите да гасят
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пожар в Гърция приближава границата ни. Огънят настъпва и вече е на километър от България. Огнеборци и горски дежурят край граничните села в планината Славянка Петрово и Голешево.

препоръчано

Два екипа от горски служители и екипи на противопожарната служба от Сандански и Гоце Делчев са високо в планината. Правят се просеки, там където границата минава през пасища и треви. Разчиства се и растителността по граничната бразда.

Българските служители обаче не могат да преминат границата, тъй като в района има мини, останали от времето на Студената война.

"Може да няма нито една, но след като има индикации, че има такива, не можем да рискуваме", заяви главен комисар Александър Джартов пред БНТ.

Пожарът по границата е върхов. От гръцка страна гасят само с хеликоптери и един самолет, тъй като пламъците са в местност, до която наземните противопожарни екипи не могат да достигнат.

Горските служители в България са притеснени, че всеки момент огънят може да премине от нашата страна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК