Опашките на Терминал 2 не спират

Животът днес

Опашките на Терминал 2 не спират

21298
преди 4 часа
Опашките на Терминал 2 не спират
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

И днес опашките на летище София продължават.

препоръчано

От няколко дни пикът на пътуващите не спира.

Днес на Терминал 2 работеха всички електронни устройства за достъп до зоната за проверка на сигурността, но опашката се извиваше и до сервизните помещения след гишетата за чекиране на багажа, съобщава Булфото.

Електронното табло показва излитане на самолети средно на всеки 5-10 минути, дори и в обедните часове.

Есенният пътникопоток е голям, а инфраструктурата на терминала не може да го облекчи.

Преди месец операторът на Летище София "СОФ Кънект" обяви, че очаква да получи разрешение за строеж на нов Терминал 3 през април 2026 г. и да започне строителството през лятото на същата година.

Плановете са заедно със съществуващия сега Терминал 2 да се обслужват 20 млн. пътници годишно, но през 2031 година, когато се очаква да влезе в експлоатация.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите
ПИК TV x
Бившият председател на ЦИК С ГОРЕЩ КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Има всички доказателства за снемане на имунитета на Джейхан Ибрямов (ВИДЕО) Бившият председател на ЦИК С ГОРЕЩ КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Има всички доказателства за снемане на имунитета на Джейхан Ибрямов (ВИДЕО)
ново
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК