Оперират един от пострадалите работници край АЕЦ "Козлодуй"

Инциденти

Оперират един от пострадалите работници край АЕЦ "Козлодуй"

8619
на 17.12.2019
Оперират един от пострадалите работници край АЕЦ Козлодуй
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Единият от пострадалите на строителната площадка за депо за радиоактивни отпадъци край АЕЦ "Козлодуй" ще бъде опериран.

препоръчано

Вчера при инцидент загинаха двама души, а други двама работници пострадаха след падането на метални елементи. Единият от пострадалите беше освободен за домашно лечение, а другият остава в болница за операция, но е без опасност за живота.

Все още няма никакъв достъп до строителната площадка. След инцидента дейностите на площадката са спрени, предава Нова телевизия.

"Основна грижа на обекта е на надзора. Има и консултант по безопасност. За да се разреши строителство на обекта, се изготвя план за безопасност. Нашият персонал основно има грижата да контролира какви материали се влагат и как се изпълнява проекта, за да може в бъдеще хранилището да изпълнява функциите си на защитна бариера. Идеята е да намерим коренната причина, за да не се повтаря такова нещо”, заяви заместник изпълнителният директор на фирмата-възложител Георги Разложки.

Случаят е изключително сложен и ще бъде поет от Националната следствена служба под наблюдението на Окръжна прокуратура.Враца.

Оказва се, че става въпрос за огромни, 5-метрови метални конструкции, които са на сноп и се спускат от кран. Къде точно е причината – дали в недоброто укрепване на крана, дали в човешката грешка, това тепърва ще става ясно.

Тези метални конструкции се пускат в голяма дупка около два метра. В момента на спускането в дупката е имало двама души, отстрани са били другите двама. Именно тогава нещо се случва и тези метални конструкции падат, убиват двамата мъже в дупката, а останалите двама - ранени.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК