Оперната прима Александрина Пендачанска посреща Великден в къща, която е сънувала

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Оперната прима Александрина Пендачанска посреща Великден в къща, която е сънувала

20283
на 02.05.2021
Оперната прима Александрина Пендачанска посреща Великден в къща, която е сънувала
Автор:   ПИК

Оперната певица Александрина Пендачанска и журналистът Найо Тицин посрещат Великден в къщата си в Копривщица, за която дълго са мечтали. Певицата дори я сънувала. "Вие не разбрахте ли, че трябва да си купите къща в Копривщица?" - пита я нейна приятелка в съня й. След това купуват къщата само за един ден.

препоръчано

Почти всичко дървено в къщата е направено от Найо Тицин, като са запазили автентичния й вид. Това всъщност е родната къща на Райна Кацарова, създателка на копривщенския фестивал за надпяване."

Копривщица ги притегля със зеленото, гората и автентичните си къщи.

"В България има много красиви места, но само тук има такъв дух" - споделя пред Би Ти Ви Александрина Пендачанска за избора на място.

"Отговорът се намира на входа на Копривщица. Там пише - "Копривщица - единствена" - уточнява Найо Тицин.  

За тях домът е там, където са заедно. Децата им имат много приятели във Франция, но техните са предимно именно в Копривщица. Прекарват в града по цели лета и от 6 години ходят там редовно. 

Двамата са семейство от 24 години, а сватбата им е в Боженци. Венчават се в Преображенския манастир.

"Боженци е една много голяма наша любов, която изстрадахме. Ние се оженихме там и си взехме плевня, която направихме на къщичка. За съжаление тя изгоря."

Обикаляйки по света, си дават сметка, че старите градове музеи не могат да притеглят туристи само с архитектура и история. Според тях трябва да се случва нещо ново и модерно.

Това е причината през 2020 г., заедно кметицата на Коприщица, да превърнат читалището в кино. Организират и фестивал на изкуствата, който е с много амбициозна програма за 2021 година. Участие ще вземат Люси Дяковска, Хилда Казасян, Плевенската филхармония, група "Акага" и др. 

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това