Опитаха да хакнат телефоните на Доналд Тръмп

Америка

Опитаха да хакнат телефоните на Доналд Тръмп

11438
преди 5 часа
Опитаха да хакнат телефоните на Доналд Тръмп
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Китайски хакери са атакували телефоните на кандидата за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп и вицето му Джей Ди Ванс, съобщава в "Ню Йорк таймс".

препоръчано

"Наясно сме, че са набелязани няколко американски доставчика на телекомуникации, за да се събере конфиденциална информация", заяви Рич Йънг, говорител на една от телекомуникационните компании в САЩ пред АФП.

ФБР потвърди за "неоторизирания достъп" в телефоните на кандидатите за следващ американски президент. Според тях такова е имало не само спрямо Доналд Тръмп, но и спрямо опонента му в надпреварата - Камала Харис от Демократическата партия. Все още се установява дали е имало достъп до данните в телефоните им, или е било само опит за проникване в тях, уточняват от ФБР.

Правителството на САЩ вече разследва "неоторизирания достъп до комерсиалната телекомуникационна инфраструктура в страната". От Администрацията за сигурност на инфраструктурата обаче твърдят, че той е дело на представители на Китайската народна република, предаде бТВ.

След като ФБР е установило "злонамерената дейност", засегнатите телекомуникационни компании са били незабавно уведомени. Била им е предоставена и техническа помощ, за да предотвратят потенциални нови хакерски атаки.

Хакерските атаки срещу изборите в САЩ се увеличават, коментират американските медии, като подчертават, че всички служби работят заедно с индустрията, за да подобрят киберсигурността на телекомуникационната мрежа.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи след категоричната победа (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи след категоричната победа (НА ЖИВО)
ново
Днес: 165
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК