Опозицията във Венецуела с нови протести срещу Мадуро

Америка

Опозицията във Венецуела с нови протести срещу Мадуро

9591
на 29.08.2024
Опозицията във Венецуела с нови протести срещу Мадуро
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Венецуелската опозиция организира нови протести по случай един месец от спорните президентски избори, затвърдили хватката на президента Николас Мадуро върху властта, информира БТА. 

препоръчано

Демонстрацията в столицата Каракас се състоя точно месец след вота на 28 юли. Тогава изборните власти обявиха за победител Мадуро, но опозицията не призна резултатите и каза, че има неопровержими доказателства, че кандидатът ѝ Едмундо Гонсалес печели изборите с разлика 2 към 1. 

Обвинението към властта се състои в това, че тя не публикува пълните данните от избирателните протоколи, което според опозицията и международните ѝ поддръжници отваря поле за основателни съмнения във внушителната изборна победа на Мадуро, който управлява Венецуела от 2013 г.

"Викът на венецуелците отеква по целия свят", каза Мачадо пред участниците във вчерашния митинг в Каракас и ги призова да не отслабват натиска върху управляващите. Същевременно тя им каза "да се пазят, защото режимът е отприщил брутална жестокост".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК