Вход
София
Времето в София 13 o C

Оправдаха ремарке, снимано от КАТ да се движи с превишена скорост

Оправдаха ремарке, снимано от КАТ да се движи с превишена скорост

на 23.07.2019
8154
0
Оправдаха ремарке, снимано от КАТ да се движи с превишена скорост
Автор: ПИК
23.07.2019
0
8154

Собственик на ремарке, щракнато от камера на КАТ с превишена скорост, обжалва акт и съдът го отмени. Причината - сниманото ремарке не е моторно превозно средство. А в закона превишаване на скороста може да се направи само с машина с двигател, информира "Дарик". 

КАРЪК! Пътник изпадна от кола! Блъсна го ремарке

КАРЪК! Пътник изпадна от кола! Блъсна го ремарке

Невнимателен пътник се отърва само с натъртвания и...

на 24.09.2018

На 13 април през село Струйно минала камион композиция с ремарке марка "Крол" с варненска регистрация. На улица "Васил Левски" имало разположена преносима система за контрол на скоростта - или т.нар. тринога на КАТ. Тъй като композицията минала с 85 км/ч при разрешени 50 км/ч, машината заснела нарушението. Номерът, уловен на снимка, бил този на ремаркето. Последвало и наказанието - електронен фиш с глоба 350 лева. 

Магистратите в шуменския районен съд също приели, че нарушение има, но "макар и правилно да е констатирано наличието на административно нарушение обаче, съдът констатира, че е налице основание за отмяна на атакувания електронен фиш", защото нарушението е извършено с... ремарке за товарен автомобил. Това била и основата на жалбата срещу глобата.

На глоба подлежат само собствениците на моторни превозни средства, но не и лицата, притежаващи друг вид пътни превозни средства.

Ремаркето пък скрива теглещия го камион и така - не може да се установи коя е машината и нейния собственик.

Няма как да се докаже и дали собственикът на камиона е и този на ремаркето. Така съдът решил, че обжалваният електронен фиш е незаконосъобразен, поради което го отменил. Решението подлежи на обжалване пред Шуменски административен съд.

Сподели:
свързани новини
Мигранти изскочиха от ремарке на паркинг в Пловдив, полицията ги арестува
Мигранти изскочиха от ремарке на паркинг в Пловдив, полицията ги арестува
Двама мъже са били забелязани да излизат от ремарке на...
на 19.12.2018
Последни новини
Най-важното
преди 45 минути
Спипаха военен с дрога
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34619
архив

Най-добрата диета - ядеш каквото ти се яде, когато си поискаш и колкото си искаш. Вярно, не се отслабва, но затова пък ти е приятно да я спазваш.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x