Вход
София
Времето в София 11 o C

Определиха датата за извънредната поправителна сесия

Определиха датата за извънредната поправителна сесия

на 21.09.2020
4063
0
Определиха датата за извънредната поправителна сесия
Автор: ПИК
21.09.2020
0
4063

В Министерството на образованието и науката са постъпили запитвания от родители относно възможността учениците, които не са положили успешно поправителните изпити за учебната 2019/2020 учебна година, да бъдат допуснати по изключение отново до явяване на изпитите.

Това се казва в писмо от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев до началниците на регионалните управления на образованието в страната.

С оглед мотивите, изложени в подадените молби и запитвания, и в интерес на учениците, разрешавам по изключение да се организира трета поправителна сесия за учебната 2019/2020 година, в срок до 12 октомври 2020 г., информира в своето писмо министър Вълчев. Той уточнява, че решението се отнася за ученици, получили слаби оценки на поправителните сесии на не повече от два учебни предмета от задължителните, избираемите учебни предмети или на профилираната/професионалната подготовка.

 

Сподели:
свързани новини
ВАЖНО: МОН разреши извънредна поправителна сесия ВАЖНО: МОН разреши извънредна поправителна сесия
Образователното министерство, по изключение, е разрешило...
на 21.09.2019
Разрешиха извънредна поправителна сесия за двойкаджиите от 5 до 12 клас Разрешиха извънредна поправителна сесия за двойкаджиите от 5 до 12 клас
Учениците от 5 до 12 клас, които са получили оценка слаб...
на 20.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34714
архив

Малко преди началото на мача единият отбор излиза от съблекалнята, хваща рефера в тунела и започва да го налага. - Ама какво правите - дърпа се нещастникът. - Защо ме биете, мачът даже не е започнал... - Автобусът ни тръгва веднага след мача, може тогава да нямаме време...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x