Опустошително торнадо погуби петима и рани над 80 души в Китай (ВИДЕО)

Азия

Опустошително торнадо погуби петима и рани над 80 души в Китай (ВИДЕО)

20455
на 06.07.2024
Опустошително торнадо погуби петима и рани над 80 души в Китай (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

По данни на местните медии днес е потвърдена смъртта на петима души, пострадали от торнадо в град в източната китайска провинция Шандун, предаде "Асошиейтед прес".

препоръчано

В петък следобед торнадо е ударило части от град Хъцзе, включително окръзите Дунмин и Цзюанчун, като е ранило 88 души. Сред тях са петима, чиято смърт по-късно е била потвърдена, съобщи агенция "Синхуа".

Властите съобщиха, че са били повредени 2820 къщи, 48 електропровода и над 4000 хектара посеви. Оттогава комуникациите, електрозахранването и водоснабдяването са възстановени, съобщават държавните медии.

Според сайта, управляван от Китайската метеорологична администрация, торнада обикновено се наблюдават в южните и крайбрежните провинции на Китай като Гуандун и Цзянсу.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК