Оранжев код за жеги в 5 южни области, очакват се бури в Софийско и Пернишко

Животът днес

Оранжев код за жеги в 5 южни области, очакват се бури в Софийско и Пернишко

6445
на 20.07.2023
Оранжев код за жеги в 5 южни области, очакват се бури в Софийско и Пернишко
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Оранжев код за високи температури (до 40 градуса) е издаден за днес от Националния институт по метеорология и хидрология за 5 области – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ст. Загора и Хасково.

препоръчано

Жълт код за повишена вероятност за локални интензивни валежи и гръмотевични бури и възможност градушки е издаден от НИМХ за областите София, София-град, Перник, Монтана, Видин и Враца.

За всички останали области е в сила жълт код за горещо време, като за Русе, Разград и Силистра има предупреждение и за локални интензивни валежи.

Днес ще преобладава слънчево и горещо време, но през страната ще премине атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки и локални интензивни явления. Ще има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, в Дунавската равнина до силен. Само в крайните източни райони вятърът ще остане от юг-югоизток, до умерен. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 34° и 39°, София - около 34°.

В планините ще преобладава слънчево време, главно след обяд и вечерта с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен, по високите части на Рила и Пирин до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще се развива купеста облачност, но главно след обяд на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 23°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК