Орбан каза, че не е в позиция да посредничи в преговори между Русия и Украйна

Европа

Орбан каза, че не е в позиция да посредничи в преговори между Русия и Украйна

21967
на 05.07.2024
Орбан каза, че не е в позиция да посредничи в преговори между Русия и Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Виктор Орбан, унгарският премиер, заяви днес, че не е в позиция да посредничи в преговори между Русия и Украйна. Новините идват малко след като медии съобщиха, че ще пътува до Москва, за да се срещне с руския президент Владимир Путин, съобщава Reuters.

препоръчано

Орбан, критик на западната военна помощ за Украйна, който има най-близки отношения с Путин от всеки лидер на ЕС, каза, че фактът, че Унгария в момента е ротационен председател на блока, не му дава мандат да преговаря от нейно име.

 „Нямам нужда от мандат, тъй като не представлявам нищо“, каза Орбан в редовното си радиоинтервю в петък сутрин, без да казва дали ще пътува до Москва по-късно през деня.

„Всичко, което правя, е да отида на места, където има война или заплаха от война, която заплашва Европейския съюз и Унгария или има отрицателни последици за тях, и да задавам въпроси“, добави Орбан.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК