Орбан: Лъжат ни за украинското зърно

Европа

Орбан: Лъжат ни за украинското зърно

17495
на 18.09.2023
Орбан: Лъжат ни за украинското зърно
Автор:   ПИК

Премиерът на Унгария Виктор Орбан определи сделката за украинското зърно като “глобална измама” в интервю за радио “Кошут”. По неговите думи украинското зърно всъщност не е украинско, а търговски продукт от земи, които САЩ вероятно притежават от дълго време.

препоръчано

“Ние внесохме украинското зърно, когато Брюксел ни убеди да го пуснем по суша - Полша, Унгария, Словакия, България, Румъния, тези, които се явяваме съседи на Украйна. А за украинското зърно, което минаваше по море, ни бе казано, че ще отиде в Африка. Само че ни излъгаха - получава се, че изнасяме зърно от Украйна, но то не стига до Африка. Бедните африкански деца не получиха от тази сделка нито един хляб. Така че, тук е налице мошеничество. Затова се борихме в Брюксел, украинското зърно да не остава тук при нас - страните от Централна Европа. На нас ни се налага да водим ежедневни битки в Брюксел, защото Брюксел просто не стои на страната на държавите-членки и народите на Европа, а представлява съвсем други интереси. А в интереса с украинското зърно- няма европейски, няма румънски, полски, унгарски, словашки интереси, а има американски интерес", заяви Орбан.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Овните да не дават заеми на родата, признание и успех за Девите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Овните да не дават заеми на родата, признание и успех за Девите
ПИК TV x
НАПРЕЖЕНИЕ В ПИК TV! Бунт в парламента! БСП и ИТН прекратиха заседанието - социалистите обвиниха уйдурмата в опит за кражба на 5 млрд. лв. (ОБНОВЕНА) НАПРЕЖЕНИЕ В ПИК TV! Бунт в парламента! БСП и ИТН прекратиха заседанието - социалистите обвиниха уйдурмата в опит за кражба на 5 млрд. лв. (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК