Оредяха автобусите с изборни туристи в Кърджали

Региони

Оредяха автобусите с изборни туристи в Кърджали

14201
преди 5 часа
Оредяха автобусите с изборни туристи в Кърджали
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

По-малко автобуси с наши изселници има на вота в Кърджалийско. И в Кърджали избирателната активност е с 1% по-висока от тази, която към 11:00 часа е регистрирана на 9 юни. По отношение на сигналите - към 30-те сигнала, подадени по време на кампанията, в рамките на днешния ден са се присъединили още 5 сигнала.

препоръчано

Единия от тях от районната избирателна комисия определят като фрапантен, а именно в община Момчилград не е бил осигурен транспорт за една от подвижните секционни избирателни комисии. Имало е само един вместо два автомобила, но след намесата на РИК този проблем е решен, предава БНТ.

Другите 4 сигнала са за присъствие на кметове в местата, където се гласува. Тези сигнали са преценени като неоснователни, тъй като в тези села самите секционни избирателни комисии се помещават в сградите на кметствата, а кметовете са определени като длъжностни лица, които да осигурят достъп до сградата и те всъщност се смята, че са били на работните си места.

По отношение на машините в Кърджали проблем има, но не е толкова голям, колкото на други места в страната. 10 са машините, които дават проблем с отпечатването на бюлетините. Една машина не е имала верен час, била е по старото време. И една машина не е имала вярна дата.

"В две от машините часът на самата машина и дата бяха различни. В част от машините - на разписките не се вижда вотът. Общо са около 10 машини за цялата територия. Нямаме секция преминала само на хартиено гласуване.

Машините са отремонтирани, за които е било необходимо. При тези, които издават бели разписки, се изготвят протоколи от комисията и тези разписки не се прилагат при броенето на гласовете", заяви Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Възможност за създаване на мнозинство има само на теория, не и на практика. Шансовете за избори през март или април са много големи (НА ЖИВО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Възможност за създаване на мнозинство има само на теория, не и на практика. Шансовете за избори през март или април са много големи (НА ЖИВО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК