ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Василка Карагоьозова, София
Необходими продукти:
2 яйца
250 г мас
250 г пудра захар
1 ч.л. сода
1 ванилия
1/2 кг брашно
За крема:
1 л прясно мляко
10 с.л. захар
5 жълтъка
9 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиват се добре яйцата и пудрата захар, след което прибавяме маста, содата, ванилията и накрая брашното. Получава се средно меко тесто. От него правим малки топчета, колкото лешник. Предварително сме загрели на котлона специалната преса. Поставяме топчетата от тесто и притискаме. Печем от двете страни по две минути и така, докато не свърши тестото. След като са готови орехчетата, приготвяме яйчения крем оставяме го да се охлади, след което пълним орехчетата. После ги слепваме и ги овалваме в смлени орехи. По желание можем вътре да поставим и половин орехова ядка.