Орешарски ще предложи нов шеф на ДАНС

ЧАС ПИК

Орешарски ще предложи нов шеф на ДАНС

12410
на 15.06.2013
Орешарски ще предложи нов шеф на ДАНС
Автор:   ПИК

Премиерът прие оттеглянето на Делян Пеевски

Последвайте ни в Google News Showcase

"Приемам заявлението на господин Делян Пеевски да се оттегли от (поста) председател на ДАНС". Това се казва в изявление на премиера Пламен Орешарски, разпространено от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

препоръчано

Както е известно, номинираният и избран вчера за шеф на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Делян Пеевски заяви готовност да напусне поста. Неговото избиране бе последвано от широко обществено недоволство.

"Решението (на Пеевски) бе съгласувано с мен и ръководителите на политическите партии БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан като проява на отговорност и зрялост в създалата се ситуация", се казва в съобщението.

Премиерът е получил уверение на ръководителите на парламентарните групи, които подкрепят правителството, че ще инициират отмяна на решението на парламента, скоето вчера за председател на ДАНС беше избран Пеевски.

"Това отваря пред мен възможност да предложа нова кандидатура след консултации", завършва министър-председателят.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК