ОРТАЦИ: Бургаският крими герой Пламен Дишков-Кела вдига ветропарк за 10 млн. евро с Багата

Акценти

ОРТАЦИ: Бургаският крими герой Пламен Дишков-Кела вдига ветропарк за 10 млн. евро с Багата

40505
на 29.04.2021
ОРТАЦИ: Бургаският крими герой Пламен Дишков-Кела вдига ветропарк за 10 млн. евро с Багата
Автор:   ПИК

Мощен бизнес с енергия стартира бургаския крими герой Пламен Дишков-Кела. В плановете на бившият наместник на СИК за Южното Черноморие влиза поставянето на поне пет ветрогенератора из пустееещи земи в Странджа. Инвестицията в тях се изчислява на над 10 млн. евро, обясняват експерти. В случай, че нещата потръгнат е възможно и инсталиране на още перки, чиито ток по закон се изкупува от НЕК на преференциално високи цени.

препоръчано

За реализацията си Кела е намерил и не по-малко известен партньор. В случая това не е някой енергиен експерт, а друг силовак – ММА боеца Благой Иванов-Багата. Двамата от години са близки, макар и дълго време отношенията им да са от типа шеф и подчинен.

Преди години, когато кариерата на Багата като боец още прохожда, са му нужни и солидни средства. Твърди се, че в ролята на благодетел влиза именно Пламен Дишков. В замяна Благой Георгиев склонява да стане охранител на подземния бос. Бургазлии многократно са засичали Багата лично да координира гардовете от кортежа на сикаджията.

Не е тайна, че Иванов в моменти живее и се бие в САЩ, където е една от големите звезди в професионалните лиги по свободни боеве. Зад океана кървавите битки са изключително популярни, което гарантира и хонорари от стотици хиляди долари за Багата.

При подобни приходи, но и кариера, която е пред приключване заради възрастта, е напълно логично Благой да мисли за бъдещето си. За това и офертата на някогашният му шеф да обща инвестиция е моментално приета, обясняват запознати.

Регистрирана е и фирма "Ню Ен Ер Джи Трейд", чрез която проекта за вертрогенераторите да бъде задвижен. В нея на Багата са отредени 20% от акциите, пише столичен седмичник. Както е обичайно за него, Пламен Дишков действа чрез свои близки. В ролята на подставено лице като акционер влиза младата Виктория Тодорова. За нея в медиите се твърди, че му е годеница.

Приятелката на Кела е избрана и за управител, чиято задача е да придвижи документите около бъдещия енергиен проект. Заради сложната процедура, многобройни разрешителни и бюрократични изисквания, строежът на ветропарка може да започне след поне година, обясняват бургазлии.

За Кела далеч не е първият път да повери своите инвестици на дамата до сърцето си. Виктория бе и човекът, придвижил изграждането на кланица и завод за преработка на месо в бургаското село Факия. Проектът е реализиран чрез притежаваната от Виктория фирма "Аква еко тур" и с помощта на руски бизнесмен.  

Чрез приятелката си Виктория Кела започна търговия и с бутилирана вода, която според рекламите пречистена до съвършенство, ултрафилтрирана, очистена от тежки метали, бактерии, вируси и други отрови, подходяща за ежедневна консумация. Любопитно е, че марката наскоро стана и спонсор на футболния клуб "Левски". Годеницата на подземният бос инвестира и десетки милиони в строителство на хотели по морето. 

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това